III/2018

Ukoliko ne vidite pročitati newsletter kliknite ovdje.

Najave

 

DANI OTVORENIH VRATA

Povodom obilježavanja EU OSHA Kampanje za zdrava radna mjesta i Tjedna zaštite na radu, Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (u nastavku HZZZSR) organizirat će Dane otvorenih vrata od 22. do 25. listopada 2018. godine.

Radnicima, poslodavcima, stručnjacima zaštite na radu i svima koji imaju pitanje ili traže savjet vezano uz ozljede na radu, profesionalne bolesti, zdravstvenu sposobnost za rad, uvjete rada, procjenu rizika bit će na raspolaganju specijalisti medicine rada i sporta i stručnjaci zaštite na radu HZZZSR-a.

Posjetite nas na adresi Radoslava Cimermana 64a (Kajzerica) od 22. do 25. listopada 2018. godine u vremenu od 10 do 18 sati. Molimo da datum i vrijeme svog dolaska najavite na email: dani.otvorenih.vrata@www.hzzzsr.hr Pri dolasku ponesite medicinsku i/ili drugu dostupnu dokumentaciju.

Ovdje smo zbog Vas, obratite nam se s povjerenjem.
Veselimo se Vašem dolasku!


UVODNI TEČAJ I TEČAJ OBNOVE ZNANJA PRIMJENE MJERA ZAŠTITE OD IONIZIRAJUĆEG ZRAČENJA ZA SPECIJALISTE MEDICINE RADA I SPORTA

Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (HZZZSR) će organizirati uvodni tečaj i tečaj obnove znanja primjene mjera zaštite od ionizirajućeg zračenja za specijaliste medicine rada i sporta 17. ili 18.11. 2018. godine. Opširnije…

Za informacije obratite se na e-mail : hzzzsr@www.hzzzsr.hr


ZIMSKA ŠKOLA U ZAGREBU

Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (u nastavku: HZZZSR) organizirati će 13. i 14. prosinca 2018. godine Zimsku školu u Zagrebu. U sklopu Zimske škole HZZZSR će predstaviti svoje nove seminare o štetnom djelovanju buke i mjerama zaštite te o sigurnom radu s opasnim tvarima.

Zimska škola je namijenjena stručnjacima zaštite na radu, specijalistima medicine rada/medicine rada i sporta, specijalizantima medicine rada i sporta, poslodavcima i ovlaštenicima poslodavaca i povjerenicima radnika.

Program i poziv za prijavu primit ćete početkom prosinca 2018. godine, a napominjemo da je sudjelovanje u Zimskoj školi besplatno.

Održana događanja
 

EASOM LJETNA ŠKOLA 2018. ZAGREB

Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu ove je godine bio domaćin Ljetne škole Europskog udruženja škola u medicini rada (EASOM). Ljetna škola održana je u Zagrebu od 22.-25.8.2018. na temu „Kako osmisliti, provesti i evaluirati kvalitetan edukativni seminar u području zaštite zdravlja i sigurnosti na radu“ s posebnim osvrtom na rizike u poljoprivredi. Upravo iz tog razloga bio je organiziran posjet obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu „Šimanović“ u blizini Zagreba. U sklopu Ljetne škole predavanja su održali mnogi strani i domaći predavači s iskustvom educiranja u području zaštite zdravlja na radu, specijalisti medicine rada i sporta, stručnjaci zaštite na radu, kao i specijaizanti medicine rada i sporta.

Izvješće s održane Ljetne škole u sklopu kojeg se nalaze fotografije, video uradci te program, dostupno je na sljedećoj poveznici.


7. MEĐUNARODNI STRUČNO – ZNANSTVENI SKUP “ZAŠTITA NA RADU I ZAŠTITA ZDRAVLJA”

7. međunarodni stručno – znanstveni skup “Zaštita na radu i zaštita zdravlja” održan je u Zadru od 12. do 15. rujna 2018. Organizatori skupa bili su Veleučilište u Karlovcu,
Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu te Boise State University iz SAD.

Na ovom stručno-znanstvenom skupu, već tradicionalno su se okupili stručnjaci i znanstvenici iz različitih struka s ciljem razmjene znanja i iskustava iz područja zaštite na radu, zaštite zdravlja i zaštite okoliša. U sklopu skupa održan je i Okrugli stol na temu “Bolovanje i radna sposobnost – zajednički problem liječnika obiteljske medicine, HZZO-a, vještaka ZOSI-ja, specijaliste medicine rada, poslodavca i osiguranika”. Opširnije…

 


FITWORK PROJECT “GOOD PRACTICE TO DEVELOP PHYSICAL ACTIVITY PROGRAMS AT WORK”

U suorganizaciji Europske mreže za promociju zdravlja na radnom mjestu (European Network for Workplace Health Promotion – ENWHP) u Barceloni je 28.6.2018. održana konferencija pod naslovom “Good practice to develop physical activity programs at work”. na kojoj su sudjelovale djelatnice Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu.
Na početku konferencije je predstavljen sam FitWork projekt, a u nastavku su između ostalog predstavljeni i primjeri pilot projekata provedenih u Italiji i Poljskoj, naglašena je uloga ENWHP-a u diseminaciji i valoriziranju programa promociije zdravlja na radu, te je predstavljen i FitWork vodič za program tjelesne aktivnosti na radnom mjestu. U popodnevnom dijelu održan je ENWHP Business Meeting na kojem su predstavljeni daljnji planovi u radu ENWHP-a i načini pristupanja mreži te buduće mogućnosti članstva. Na konferenciji su sudjelovale predstavnice našeg Zavoda, dr. Dijana Krišto i dr. Željka Sokolović Pavić, obje specijalistice medicine rada i sporta.

III/2018
www.hzzzsr.hr
e-mail: hzzzsr@www.hzzzsr.hr

Ukoliko ne želite primati e-novine i druge obavijesti HZZZSR-a, molimo Vas odjavite se OVDJE.