Zimska škola Zaštite zdravlja i sigurnosti na radu

Zimska škola Zaštite zdravlja i sigurnosti na radu održana je 13. i 14. prosinca 2018. godine u Hotelu International u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (HZZZSR) i suorganizatora Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.

Teme Zimske škole bile su Buka na radu i Rad s opasnim tvarima.

Prvi dan Zimske škole sudionici su slušali vrlo zanimljiva predavanja o buci na radu. Zaposlenice HZZZSR-a Katarina Zahariev Vukšinić, dr.med., spec.med.rada i sporta i Sanela Paskaš Dlugoš, dipl.ing.stroj upoznale su sudionike sa zdravstvenim učincima buke na radu, zakonodavnim okvirom i mjerama zaštite, dok su naši dragi gosti predavači, direktor tvrtke Belmet 97 d.o.o., gdin Marijan Mustač, dipl.ing.el. i vanjski ocjenitelj Hrvatske akreditacijske agencije mr.sc. Božidar Radanović, dipl.ing.el. održali vrlo zanimljiva predavanja o mjernoj opremi, postupcima i primjerima mjerenja.

Obzirom da je Europska agencije za sigurnost i zdravlje na radu (EU-OSHA) ove godine započela dvogodišnju kampanju „Zdrava mjesta rada upravljaju opasnim tvarima” naš drugi dan Zimske škole bio je posvećen upravo ovoj temi. Zaposlenice našeg Zavoda prim.dr.sc. Ana Bogadi Šare, dr.med., spec.med.rada i dr.sc. Sonja Damjanović Dešić, dipl.ing.kem. upoznale su sudionike sa zdravstvenim učincima opasnih tvari na radu, zakonodavnim okvirom i mjerama zaštite. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping, gdin Zdravko Lovrić, dipl.ing., sveučilišni magistar toksikologije održao je vrlo zanimljivo predavanje o sigurnosno tehničkom listu dok je naša draga gošća mr.sc. Milica Šegović, dipl.ing.kem.tehn. iz Centar za sigurnost d.o.o. pojasnila procjena rizika u radu s kemikalijama.

Na skupu je sudjelovalo više od 120 stručnjaka zaštite na radu, specijalista medicine rada sporta, specijalizanata medicine rada i sporta, poslodavaca, ovlaštenika poslodavaca i povjerenika radnika.

Program skupa možete vidjeti na poveznici: http://www.hzzzsr.hr/index.php/2018/12/zimska-skola-zastite-zdravlja-i-sigurnosti-na-radu/

Zahvaljujemo našim gostima predavačima i svim sudionicima na sudjelovanju i zanimljivim raspravama u Zimskoj školi i nadamo se da će Zimska škola Zaštite zdravlja i sigurnosti na radu postati tradicija Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu s uvijek zanimljivim temama.

zimska_skola