Održan Jesenji stručni sastanak Hrvatskog društva za medicinu rada i Hrvatskog društva za sportsku medicinu, Osijek (20-22. listopada 2017.)

osijekU sklopu stručnog sastanka Hrvatskog društva za sportsku medicinu održana su sljedeća izlaganja:

  • A. M. Dalbello Tir: Učinak tjelesne aktivnosti na kroničnu sustavnu upalu
  • M. Rakovac: Propisivanje vježbanja za zdravlje – EFSMA preporuke
  • I. Kerner: Preporuke za preventivno i terapeutsko djelovanje tjelovježbe
  • V. Ivančev: Bolesti i poremećaji koji ograničavaju fizičku aktivnost

Na početku stručnog sastanka Hrvatskog društva za medicinu rada, predsjednica Društva prim.dr.sc. A. Huršidić Radulović podnijela je Izvješće sa Simpozija održanog 30  rujna 2017.  na temu “ Zdravstvena sposobnost za upravljanje motornim vozilima“.

 

U nastavku stručnog sastanka, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (HZZZSR), prim. dr. sc. Marija Zavalić održala je izlaganje na temu Klasifikacija težine ozljede na radu – iskustva Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. Zatim je dr. T. Furlan održao izlaganje na temu  Prijava i klasifikacija ozljede na radu – prikaz slučaja, a djelatnica HZZZSR-a dr. Ina Kardoš je kroz prezentaciju „Primjeri iz prakse“ uz interakciju s prisutnima, iznosila primjere stvarnih slučajeva ozljeda na radu koji su kao upiti stizali na e-mail adresu HZZZSR u proteklom razdoblju.

Završno predavanje pod nazivom „Opća uredba o zaštiti podataka – Nova pravila zaštite osobnih podataka održao je g. Denis Vidaković iz BnM – PROJEKT, obrt za savjetovanje.

Jesenji stručni sastanak zatvoren je zaključcima prim. dr. sc. A. Huršidić Radulović kao predsjednice Hrvatskog društva za medicinu rada te V. Ivančeva kao predsjednika Hrvatskog društva za sportsku medicinu.