Proljetni stručni sastanak Hrvatskog društva za medicinu rada i Hrvatskog društva za sportsku medicinu, Biograd na Moru (7.-9.travnja 2017.)

biogradU Biogradu je od 7.- 9.travnja 2017. godine održan Proljetni stručni sastanak Hrvatskog društva za medicinu rada  pod nazivom “Nove smjernice i alati u medicini rada“ te Stručni sastanak Hrvatskog društva za sportsku medicinu pod nazivom: „Kardiorespiratorna funkcionalna dijagnostika u procjeni radne i sportske sposobnosti”.

 

U sklopu stručnog sastanka Hrvatskog društva za sportsku medicinu održana su sljedeća izlaganja:

  • D. Plavec: Kardiorespiratorna funkcionalna dijagnostika
  • V. Ivančev: Određivanje funkcionalnih sposobnosti u svrhu procjene radne/sportske sposobnosti
  • I. Kerner: Varijabilnost krvnog tlaka i tjelesna aktivnost
  • Interaktivna radionica: Spiroergometrijska dijagnostika – praktična izvedba dva radilišta – voditelji: D. Plavec, N. Varljen i V. Ivančev
  • M. Milošević: Važnost mjerenja parametara krutosti krvnih žila u profesionalnih i rekreativnih sportaša

Na kraju izlaganja održana je Izborna skupština društva.

za-biograd-ok

U sklopu stručnog sastanka Hrvatskog društva za medicinu rada na temu “Nove smjernice i alati u medicini rada“  dr. Ina Kardoš, djelatnica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu predstavila je „Smjernice za prvu pomoć na radu“ . Na izradi predstavljenih smjernica su uz dr. Kardoš radile i sljedeće djelatnice HZZZSR-a: dr. K. Bradvica, dr. D. Bukal, dr. I. Marinac, dr. M. Milaković i dr. A. Zavalić.

Nakon predstavljanja smjernica, održana je radionica pod nazivom „Alati za procjenu stresa na radnom mjestu“ koju je moderirala: A. Huršidić Radulović

Završno predavanje pod nazivom „Izrada procjene rizika za psihosocijalne rizike – prijedlog Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu” održala je M. Zavalić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu.

 

Proljetni stručni sastanak zatvoren je zaključcima prim. dr. sc. A. Huršidić Radulović kao predsjednice Hrvatskog društva za medicinu rada te V. Ivančeva kao predsjednika Hrvatskog društva za sportsku medicinu.