OiRA – regionalni sastanak

U Zagrebu je dana 22.3.2017. održan sastanak u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava na temu izrade OiRA alata i suradnje.

S potpisnicima Memoranduma s EUOSHA u Hrvatskoj (Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu-HZZZSR i Zavod za unapređivanje zaštite na radu-ZUZNR) te potpisnicima Ugovora o izradi prvog alata u Hrvatskoj, tvrtkom Build Protect d.o.o., sastanku su prisustvovali i predstavnici slovenskog Ministarstva rada, Državnog inspektorata, predstavnici sindikata i udruge poslodavaca te stručnjaci zaštite na radu koji su u Sloveniji izradili nekoliko OiRA alata.

Uz predstavnike Ministarstva rada i mirovinskog sustava Hrvatske te Državnog inspektorata, udruge poslodavaca, stručnjaka Bild Protect d.o.o., predstavnika Zavoda za unaprjeđenje zaštite na radu, predstavnika Ministarstva rada Srbije, sastanku su doprinijeli i stručnjaci Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu prezentacijom svog rada u Zavodu,te kroz diskusiju oko razvoja OIRA alata s ostalim sudionicima, ali i predstavnicima OIRA tima iz EUOSHA-e.