Sudjelovanje na 3. Savjetovanju – Sigurnost u zdravstvenim ustanovama

Od 23. do 24. ožujka 2017. godine u Tuheljskim Toplicama održano je 3. Savjetovanje – Sigurnost u zdravstvenim ustanovama. Na Savjetovanju su aktivno sudjelovali predstavnici HZZZSR-a, ravnateljica prim. dr.sc. Marija Zavalić, liječnice Karmen Bradvica i Ana Zavalić te psihologinja Helena Koren.

Sigurnost u zdravstvenim ustanovama održava se u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, a obuhvaća teme o zaštiti pacijenata, medicinskog osoblja, posjetitelja, informacija, opreme, objekata, usluga i ugleda zdravstvenih ustanova.

Ravnateljica prim. dr.sc. Marija Zavalić u pozivnom je predavanju predstavila temu „Zdravlje i sigurnost radnika svih dobnih skupina – holistički pristup“. Helena Koren, mag. psih i Ana Zavalić, dr. med. sudjelovale su u modulu „Upravljanje stresom i psihosocijalnim rizicima“ govoreći o psihosocijalnim rizicima i stresu na radu u zdravstvenoj djelatnosti, te o bolestima izazvanima stresom. U modulu „Protupožarna zaštita i zaštita na radu u zdravstvenim ustanovama“ Karmen Bradvica, dr. med. govorila je o malignim bolestima kod vatrogasaca.

Savjetovanje je obuhvatilo raznolike i zanimljive teme te primjere iz prakse o problematici s kojom se susreću svi dionici zdravstvenog sustava.