III/2016

Stručni seminari HZZZSR-a u listopadu 2016.
zgrada
Stručni seminari Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu za mjesec listopad 2016. održavat će se prema sljedećem rasporedu:
1) Stručni seminar  “Osobna zaštitna oprema za zaštitu dišnih organa” održati će se 11. listopada 2016. godine, a odvijat će se prema predviđenom programu.  Prijave se primaju na na e-mail adresu sigurnost@www.hzzzsr.hr
2) Stručni seminar “Osobna zaštitna oprema za zaštitu tijela” održati će se 12. listopada 2016. godine, a odvijat će se prema predviđenom programu.  Prijave se primaju na e-mail adresu izobrazba@www.hzzzsr.hr
Seminari su besplatni, a održavaju se u dvorani za edukaciju Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (prizemlje zgrade) s početkom u 10 sati. Prijave su u tijeku, a broj mjesta je ograničen.
6. Međunarodni stručno-znanstveni skup “Zaštita na radu i zaštita zdravlja”
zadar20166. Međunarodni stručno-znanstveni skup “Zaštita na radu i zaštita zdravlja” održan je od 21. rujna do 24. rujna 2016. godine u prostorima Resort Borik – Zadar, Hrvatska.

Organizatori skupa su: Veleučilište u Karlovcu (VUKA), Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (HZZZSR), Zavod za unapređivanje zaštite na radu (ZUZNR), Boise State University – Center for Health Policy (Boise, Idaho, SAD). Skup se odvijao prema predviđenom programu koji je dostupan ovdje.
Nakon svečanog otvaranja skupa ravnateljica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, prim. dr. sc. Marija Zavalić, spec. med. rada na opće oduševljenje svih prisutnih, održala je uvodno izlaganja pod nazivom:
ZDRAVLJE I SIGURNOST ZA SVE DOBNE SKUPINE RADNIKA – HOLISTIČKI PRISTUP”
Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, na ovom skupu održao je veliki broj usmenih izlaganja i poster prezentacija.
                                                                                                                                                    Opširnije…….
Održan stručni seminar o OZO
26082016

U organizaciji poduzeća “Siga” d.o.o. iz Varaždina i kompanije MSA održan je stručni seminar pod nazivom “Osobna zaštitna oprema – upotreba, servis i periodički pregledi“. Seminar je održan u Sv. Martinu na Muri 25. i 26. kolovoza 2016. godine, a sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela. Nakon uvodne riječi direktorice Marijane Premužić, uslijedila su dva izlaganja: “Postupci ocjenjivanja sukladnosti osobne zaštitne opreme” (Marijan Povodnik), i “Perodički pregledi, servis i trajanje osobne zaštitne opreme” (Lachezar Vunchev i Dejan Kešina). Praktični dio seminara odnosio se na prezentaciju i upotrebu osobne zaštitne oprema, a održan je ispred kongresnog centra.

 

Suradnja HZZZSR-a i tvrtke MIRTA-KONTROL d.o.o.
mirta-kontrol
Djelatnici Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu 12. rujna 2016. bili su u stručno-edukativnoj posjeti u tvrtci MIRTA-KONTROL d.o.o., laboratorij za ispitivanje tekstila, kože i obuće i CERTIFIKACIJSKO TIJELO za Osobnu zaštitnu opremu. Ovom prilikom predstavnici HZZZSR-a upoznati su s brojnim instrumentima i metodama za ispitivanje OZO, te će stečena znanja koristiti u daljnjem radu. Zahvaljujemo djelatnicima MIRTA-KONTROL d.o.o. na srdačnom dočeku i uspješnoj suradnji.
LJETNA ŠKOLA EASOM-a 2016
easomEASOM (Europsko udruženje škola za medicinu rada – European Association of Schools of Occupational Medicine, EASOM) je održao svoju redovitu Ljetnu školu (EASOM Summer School 2016) u periodu od 25. – 27. 8. 2016. u Rumnjskom gradu Temišvaru.
                                                   Opširnije……