Najava stručnih seminara

Najavljujemo održavanje stručnih seminara Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu za mjesec ožujak i travanj 2017.
Seminari su besplatni, a održavaju se u dvorani za edukaciju Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (prizemlje zgrade) s početkom u 10 sati. Prijave su u tijeku, a broj mjesta je ograničen.
Stručni seminari će se održavati prema sljedećem rasporedu:
 
"Ruke su Vaš najvažniji alat
14. ožujka 2017. godine
Prijave se primaju na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
"Osobna zaštitna oprema za zaštitu organa za disanje"
21. ožujka 2017. godine
25. travnja 2017. godine
Prijave se primaju na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
"Osobna zaštitna oprema za zaštitu od pada s visine"  
23. ožujka 2017. godine
11. travnja 2017. godine
Prijave se primaju na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
"Osobna zaštitna oprema za zaštitu nogu i stopala" i "Osobna zaštitna oprema za zaštitu glave, vrata, očiju i lica"
30. ožujka 2017. godine
24. travnja 2017. godine
Prijave se primaju na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
 
05. travnja 2017. godine
Prijave se primaju na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nove e-mail adrese

Poštovani korisnici usluga Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu,

Molimo da upite u svezi ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i Drugostupanjskog povjerenstva HZZZSR-a za utvrđivanje zdravstvene sposobnosti za rad dostavljate na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  zbog zaštite osobnih podataka koji se možebitno nalaze u upitima.

Također molimo da sve dokumente koji sadrže financijske podatke dostavljate na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

NOVO - Obavijest za tečaj iz Primjene mjera zaštite od ionizirajućeg zračenja

Obavještavamo Vas da će se od 11. do 12. ožujka 2017. godine u Zagrebu u hotelu International dvorana : Salon Mediteran, Miramarska cesta 24, održati uvodni tečaj i tečaj obnove znanja "Primjena mjera zaštite od ionizirajućeg zračenja - izobrazba za specijaliste medicine rada i sporta", u organizaciji Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu.
Program za tečaj obnove znanja je dostupan ovdje, a program za uvodni tečaj je dostupan ovdje.
 
Prijavnica za uvodni tečaj.
Prijavnica za tečaj obnove znanja.

Održan tečaj iz pomorske medicine

17. 18. i 19. veljače 2017. godine u dvorani za predavanja HZZZSR-a, održan je Tečaj iz pomorske medicine za ovlaštene specijaliste medicine rada. Svi su polaznici s odličnim uspjehom položili pismeni ispit. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim kolegama predavačima na već tradicionalnoj suradnji u izvedbi ovog tečaja.

Održani Stručni seminari „Izazov: Stres na radu – Prevencijom psihosocijalnih rizika do zdravog radnog mjesta“

11. veljače 2017. godine djelatnice HZZZSR-a, Helena Koren, mag. psih i Ana Zavalić, dr. med održale su stručni seminar Izazov: Stres na radu – Prevencijom psihosocijalnih rizika do zdravog radnog mjesta u sklopu Sekcije psihologa u medicini rada, u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva.

Opširnije...

Održani Stručni seminari „Izazov: Stres na radu – Prevencijom psihosocijalnih rizika do zdravog radnog mjesta“

6. i 7. veljače 2017. godine djelatnice HZZZSR-a, Helena Koren, mag. psih i Ana Zavalić, dr. med održale su stručni seminar Izazov: Stres na radu – Prevencijom psihosocijalnih rizika do zdravog radnog mjesta u Dječjem vrtiću Maslačak na 2 lokacije, Zaprešić i PO Brdovec.

Seminar je bio namijenjen svim zaposlenicima dječjeg vrtića: odgajateljicama, stručnom timu i zdravstvenim djelatnicima te drugim zaposlenicima kao što su kuharice, spremačice i domari.

Opširnije...

Posjet kompaniji PLIVA HRVATSKA d.o.o

Pliva HZZZSR3Dana 31. siječnja 2017. organizirana je stručno-edukativna posjeta kompaniji PLIVA HRVATSKA d.o.o. Cilj posjeta najvećoj farmaceutskoj kompaniji u Hrvatskoj bio je obilazak radnih mjesta koji je organiziran za liječnike na specijalizaciji iz medicine rada i sporta, kao i za djelatnike HZZZSR-a.

Hvala djelatnicima PLIVE na vrhunskoj organizaciji ovog posjeta, srdačnom dočeku i suradnji.

Posjet tvrtki KRAŠ d.d.

Posjet_Kras

 U sklopu specijalističkog usavršavanja medicinara rada i sporta, Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na  radu (HZZZSR), organizirao je 30.1.2017. obilazak radnih mjesta u pogonu proizvodnje te upoznavanja s  radnim procesima u tvrtki „KRAŠ“ d.d. Obilazak je bio namijenjen specijalizantima medicine rada i sporta, a sudjelovali su i djelatnici HZZZSR-a.

Zahvaljujemo se djelatnicima KRAŠ d.d. koji su nas ponovno toplo i srdačno dočekali te omogućili budućim specijalistima medicine rada i sporta izuzetno koristan edukativni posjet.

 

Održani stručni seminari HZZZSR-a u listopadu, studenom i prosincu 2016.

Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu kao središnja ustanova za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu redovito održava stručne seminare namijenjene stručnjacima zaštite na radu ili osobama koje kod poslodavaca obavljaju poslove zaštite na radu, kao i za liječnike. Besplatni stručni seminari su održani u prostrorijama HZZZSR-a, ali i na poziv i u organizaciji drugih poduzeća, ustanova i udruga.
 

Opširnije...

Zahvala tvrtkama za organizaciju edukativnih posjeta

U sklopu specijalističkog usavršavanja iz medicine rada i sporta, u organizaciji Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu organizirani su obilasci radnih mjesta za specijalizante medicine rada i sporta te djelatnike HZZZSR-a u sljedećim tvrtkama:
 

Opširnije...

Seminar Zaštita na radu u kemijskoj industriji II

Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskim zavodom za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu (HZZZSR) organizirala je 12. prosinca 2016. godine u prostorima Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu, edukativni seminar pod nazivom "ZAŠTITA NA RADU U KEMIJSKOJ INDUSTRIJI II".

Opširnije...

Suradnja s Nezavisnim hrvatskim sindikatima

NHS
 
Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu provodi kontinuiranu suradnju s Nezavisnim hrvatskim sindikatima (NHS), održavajući stručne seminara za povjerenike radnika za zaštitu na radu. Do sada je u prostorima HZZZSR-a održano sedam stručnih seminara. Uspješna suradnja između NHS-a i HZZZSR-a u obliku održavanja stručnih seminara nastavlja se 2017. godine.

Opširnije...

Sudjelovanje na seminaru “Stress at Work: The stress 'epidemic' at work!”

U Zagrebu je od 22. do 24. studenog 2016. godine održan međunarodni seminar “Stress at Work: The stress 'epidemic' at work!” u organizaciji Svjetske organizacije radnika WOW – Europe, Europskog centra za radnička pitanja EZA, Kršćanskog sindikata KRIFA iz Danske  te Sindikata naftnog gospodarstva SING iz Hrvatske. Na seminaru su aktivno sudjelovale ravnateljica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, prim.dr.sc. Marija Zavalić te djelatnica Zavoda, psihologinja Helena Koren.
 

Opširnije...

Održan Jesenji stručni sastanak Hrvatskog društva za medicinu rada i Hrvatskog društva za sportsku medicinu (Karlovac, 18.11.-20.11.2016.)

U Karlovcu je od 18.-20.11.2016. godine održan Jesenji stručni sastanak Hrvatskog društva za medicinu rada  pod nazivom “Ocjena radne sposobnosti u medicini rada” te Stručni sastanak Hrvatskog društva za sportsku medicinu pod nazivom: “Novosti u sportskoj medicini Hrvatska / Europa”.
 

Opširnije...

Održano predavanje o posljedicama zatvorskog radnog okruženja na zdravlje i dobrobit zaposlenika u Zatvoru u Zagrebu

Dana 15. prosinca 2016. djelatnica HZZZSR-a, magistra psihologije Helena Koren održala je predavanje u Zatvoru u Zagrebu naziva: Posljedice zatvorskog radnog okruženja na zdravlje i dobrobit zaposlenika.

Opširnije...

Sudjelovanje na 24. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa

Opatija 3U Opatiji je od 9. do 12. studenog 2016. godine održana 24. godišnja konferencija hrvatskih psihologa na temu „Psihologija u prevenciji poremećaja i očuvanju zdravlja“. Djelatnica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, Helena Koren, magistra psihologije, aktivno je sudjelovala na konferenciji i održala dva predavanja koja se odnose na utjecaj radnog okruženja na zdravlje i dobrobit radnika.
 

Opširnije...

Obavijest o događajima u organizaciji Zrakoplovne akademije amsterdamskog veleučilišta

Zrakoplovna akademija amsterdamskog veleučilišta (The Aviation Academy of the Amsterdam University of Applied Sciences) redovito organizira stručne konferencije, predavanja i druga događanja. U prvoj polovici 2017. godine organiziraju više događanja na kojima možete sudjelovati, a o kojima detalje možete doznati putem niže priloženih poveznica:
 
 

Održan 3. simpozij Profesionalne bolesti stomatologa

Na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dana 5. studenog 2016. godine  održan je 3. simpozij pod nazivom Profesionalne bolesti stomatologa. Djelatnica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, dr. Dijana Krišto, specijalistica medicine rada i sporta, na simpoziju je održala predavanje pod nazivom Zdravstveni rizici u dentalnoj medicini.
 

Opširnije...

Održan 5. sastanak ekspertne skupine - OCCUSTAT

U Luxembourgu je dana 26.10.2016., u prostorijama Europskog doma, održan 5. sastanak  ekspertne skupine o dijagnostičkim kriterijima za prikupljanje podataka o profesionalnim bolestima (5th meeting of the experts group on diagnostic criteria for data/statistics on occupational diseases (OCCUSTAT)). Na sastanku je kao predstavnik Republike Hrvatske sudjelovala Dijana Krišto, djelatnica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu.
 

Opširnije...

Sastanak ENSHPO-a

Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu kao član uglednog ENSHPO-a. (eng. The European Network of Safety and Health Professional Organisations - ENSHPO) aktivno je sudjelovao na 31st Meeting of ENSHPO koji je održan 20. i 21. listopada 2016. godine u gradu Wroclaw, Poljska.
 

Opširnije...

Obilježen Europski tjedan zaštite na radu

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava uz pokroviteljstvo EU - OSHA organiziralo je
stručni skup pod nazivom: „Zaštita na radu za sve uzraste“.
Skup je održan 27. listopada 2016. godine u Zagrebu, u Branimir centru.
 

Opširnije...

Nagrada naše djelatnice za najbolji poster

Split 2016Djelatnica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu dr. Ivana Marinac, dobitnica je nagrade „Best poster award“ za poster pod nazivom: "Workability in Cochlear Implantees" koji je predstavljen na 14th European Balkan Congress on Hearing Implants and High Tech Hearing Aids, u Splitu od 13. do 15. listopada 2016.  Čestitamo!

Opširnije...

DRUGI MAKEDONSKI KONGRES MEDICINE RADA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

U organizaciji Makedonskog društva medicine rada održan je u Skopju od 12.-14. listopada 2016. godine “Drugi makedonski kongres medicine rada s međunarodnim sudjelovanjem” na kojem su aktivno sudjelovali zaposlenici Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu. Moto kongresa je bio “Radeći zajedno za zdravlje radnika”.
Skopje 2016

Opširnije...

Predstavljanje "OIRA Croatia"

99b9e852deb4abf61c754b01bba0117e
Dana 5. listopada 2016. održano je u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava predstavljanje interaktivnog on-line alata za izradu procjene rizika za radna mjesta (OIRAT- On-line interactive Risk Assesment Tool).

Opširnije...

Suradnja HZZZSR-a i PLIVE

Pliva 28092016Dana 28. rujna 2016. upriličena je stručno-edukativna posjeta stručnjaka HZZZSR-a kompaniji PLIVA. Cilj posjeta najvećoj farmaceutskoj kompaniji u Hrvatskoj bila je razmjena znanja i iskustava stručnjaka dviju ustanova. Djelatnice Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu aktivno su sudjelovale na internoj edukaciji, koju stručnjaci PLIVE održavaju za svoje radnike i radnike vanjskih radova na temu "Upute o mjerama sigurnosti pri izvođenju radova na visini" (g. Zdravko Stupljanec) i "Upute za siguran rad u zatvorenim prostorima/posudama" (g. Robert Vuk). Hvala djelatnicima PLIVE na srdačnom dočeku i suradnji. Ovom prilikom postavljeni su temelji za daljnju uspješnu suradnju HZZZSR-a i PLIVE.

          Korisne poveznice

 min zdravlja    hzzo logo final    Min rada       hzmo logo    Cadial     všzs     vuk-bann