HZZZSR postao član EASOM-a

EASOMEuropsko udruženje škola za medicinu rada (European Association of Schools of Occupational Medicine, EASOM) osnovano je 1993. s ciljem promicanja najviših standarda obrazovanja i osposobljavanja u medicini rada u Europi. Tijekom prvog desetljeća EASOM je prepoznat po evropskoj i međunarodnoj sceni, a Ljetna škola koja se održava svake godine neizostavan je dio redovnih godošnjih aktivnosti. Ove godine Ljetnoj školi pod nazivom "Teaching Trainess in Occupational Medicine about Psychosocial Risk Factors at work" održanoj od 27. - 29.8.2015. prisustvovale su Marija Zavalić i Marija Bubaš. Tijekom održavanja Ljetne škole, održan je Sabor svih članica EASOM-a (EASOM General Assembly) na kojem je Marija Bubaš prezentirala Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu u sklopu aplikacije za punopravno članstvo u EASOM-u kao predstavnik HZZZSR-a u EASOM-u. Glasovanjem svih prisutnih članova Sabora, dana 27.8.2015., jednoglasno je usvojen prijedlog da se HZZZSR primi u udruženje kao punopravni član.

Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu postao član ENETOSH-a

Enetosh logo
Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu postao je član uglednog ENETOSH-a. (eng. European Network Education and Training in Occupational Safety and Health - ENETOSH). Ovdje možete vidjeti članove ENETOSH-a iz Hrvatske i iz ostalih dijelova svijeta.
 

Opširnije...

Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu postao član ENSHPO-a

logo enshpo
Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu postao je član uglednog ENSHPO-a. (eng. The European Network of Safety and Health Professional Organisations - ENSHPO). Popis svih članova ENSHPO-a možete pogledati ovdje.
 

Opširnije...

Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu - Nacionalna ustanova za kontakt Europske mreže za promicanje zdravlja na radnom mjestu

logo ENWHPEuropska mreža za promicanje zdravlja na radnom mjestu (Europen Network for Workplace Health Promotion - ENWHP) je mreža zemalja članica Europske unije, koja uključuje nacionalne institucije za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu, zavode za socijalno osiguranje, ustanove javnog zdravstva i institucije koje se bave promicanjem zdravlja. ENWHP je platforma za djelovanje svih dionika zainteresiranih za smanjenje štetnog utjecaja rada na zdravlje te unapređenje zdravlja i radne sposobnosti radnika.

Za više informacija o ENWHP i inicijativama, preuzmite ENWHP brošuru ovdje.

Hrvatski zavod za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu je postao ustanova za kontakt i nacionalni partner u akcijama koje provodi ENWHP.

 Opširnije...